Update instructies coronavirus 31/03/2020

Beste ouders

De Nationale Veiligheidsraad heeft op vrijdag 27 maart 2020  de coronamaatregelen voorlopig verlengd tot en met zondag 19 april. Dat is tot het einde van de paasvakantie met een eventuele verlenging van 2 weken tot 3 mei. Over het opschorten van de lessen na de paasvakantie is op dit moment nog niets zeker.

Het is van het grootste belang dat de samenstelling van bestaande groepen leerlingen (de zogenaamde ‘contactbubbels’) ook bij de opvang tijdens de paasvakantie zo gelijk mogelijk blijft. Dat biedt groepsbescherming en creëert groepsimmuniteit. Als we tijdens de paasvakantie de opvang overlaten aan derden, animatoren, vrijwilligers .. is de kans groot dat er daarna nieuwe besmettingen binnen komen.

Daarom zien we ons genoodzaakt om de huidige opvang in onze school te laten doorlopen in de paasvakantie. Zo blijven de ‘contactbubbels’ de komende weken intact. Hoe minder contact met mensen buiten de groep, hoe minder kans dat het coronavirus opmars maakt in onze school na de paasvakantie. Het is dus in het belang van iedereen, leerkrachten, kinderen en ouders.

 

Enkele nuttige tips voor onze leerlingen::

- Bingel geeft alle leerlingen van de planeetklassen tijdelijk toegang tot alle instructiefilmpjes, differentiatiemodules en extra oefeningen voor wiskunde, taal en aanvankelijk lezen. Ook het digitaal leesaanbod (BiB-BoX, Talentenbib & de leessets van "Hup en aap") wordt voor iedereen toegankelijk. 

- Lees een leuk boek

- Speel bij goed weer zoveel mogelijk in de gezonde buitenlucht!