Update instructies coronavirus 06/01/2022

Gewijzigde test- en quarantainestrategie

Beste ouders

De Interministerliële Conferentie Volksgezondheid aangevuld met de ministers van onderwijs heeft beslist hoe de test- en quarantainemaatregelen er vanaf maandag 10 januari tot aan de krokusvakantie uitzien in scholen.

* Alle leerlingen dragen vanaf 6 jaar in regel een mondmasker. DIt laat toe om klasgenoten van een besmet kind te beschouwen als laagrisicocontacten. Dat geldt ook voor kinderen in de kleuterklassen, hier is geen mondmaskerplicht, maar er moet wel goed verlucht worden.

* Pas wanneer er in één klas 4 besmettingen zijn of wanneer 25% van de klas besmet is, gaat de volledige klas meteen voor 5 dagen in quarantaine.

* Als een leerling een hoogrisicocontact had buiten de klas en daardoor in quarantaine moet, mag het kind wel uit quarantaine om naar school te gaan.

* De ministers van volksgezondheid en Onderwijs vragen nadrukkelijk aan alle ouders om hun kind, wanneer het ziektesymptomen heeft, thuis te houden en te laten testen.

* De ministers roepen ouders ook op om hun kind sowieso, ooka ls het geen symptomen vertoond, zo dicht mogelijk voor aanstaande maandag 10/1 te testen met een zelftest en om dat preventief elke week te doen tot aan de krokusvakantie. Zo kan er een extra verdedigingsmuur opgetrokken worden rond scholen. Voor specifieke doelgroepen geldt de verlaagde kostprijs van 1 euro voor een sneltest bij de apotheek. 

Het Regenboogteam